Hopp til innholdet

Lær grunnleggende om 3D-utskriftsdesign

Denne veiledningen vil hjelpe deg med å forberede de designede delene dine for 3D-utskrift.

1. Hvorfor er det viktig å produsere?

Design for produksjon, kjent som DFM, sikrer at komponentene du designer kan produseres, noe som er avgjørende for outsourcing. Det bidrar til å redusere revisjoner og snuoperasjoner.

Avansert 3D-utskrift og additiv produksjon

2. Oversikt

Prosess og materialvalg


Materialvalg er avgjørende for et produkts funksjonalitet og aspekt. Hos Norck tilbyr vi tre 3D-utskriftsprosesser. Hver prosess bruker en annen teknologi med spesifikke materialer , fordeler og ulemper.

a) Fused Deposition Modeling (FDM):

FDM 3D-utskrift tilbyr en lavkostnadskomponent med gjennomsnittlig nøyaktighet og bruker termoplast for 3D-utskrift. Den brukes hovedsakelig til små deler med gjennomsnittlige detaljer og spesialiserte produksjonsverktøy som inventar og jigger. En etterprosess er nødvendig for å fjerne overflødig materiale eller grader og for å glatte overflater.

b) Stereolitografi (SLA):

SLA 3D-utskrift er kjent for god presisjon, jevn styrke (på grunn av harpikspolymerisering), finere detaljer og glatte overflater. De trykte modellene er mindre stive enn FDM-trykte modeller. Kostnaden er høyere enn FDM da den krever en betydelig mengde etterbehandling. Den brukes hovedsakelig til formprototyper, konseptuelle modeller og smykker.

c) Selektiv lasersintring (SLS):

SLS 3D-utskrift tilbyr stive modeller. Materialer som brukes i SLS er mer skjøre enn de som brukes i FDM eller SLA. Trykte modeller kan etterbehandles med sliping, polering eller spraybelegg. Den brukes til jigger, inventar, som erstatning for metalldeler og proteser.
Norck tilbyr et stort utvalg av 3D-utskriftsmaterialer:

Familie av materiale

Materiale

Termo-plast

ABS

PC

KIT

PETG

PLA

PVA

TPU

Harpiks

Standard

Høy styrke

Gjennomsiktig

Gummi

Fleksibel

Metaller

Titanium

Rustfritt stål

Aluminium

Messing

Bronse

Inconel

Avslutter

Vi tilbyr finishene nedenfor for 3D-utskriftskomponentene dine:
- Maleri
- Klar del etterbehandling
- Teksturering
- Maskering
- Termisk herding
- Polering

3. Hvordan oppnås produksjonsevne?

For å sikre at de utformede delene dine kan produseres, må du følge de beste praksisene for å forbedre produksjonsevnen og få produkter av høy kvalitet.

4. Hva er disse beste fremgangsmåtene?

1. Maksimal størrelse

Vi kan trykke deler så store som:

Learn 3D Printing Design Fundamentals

2. Toleranser

Det er fabrikasjonens avvik fra designet. En fabrikkert del kan ikke være identisk med 3D-modellen. designeren må legge til toleranser for aksept kalt toleranseintervall.

For eksempel er høyden på en vegg 10 mm, kalt den nominelle dimensjonen. Å legge til toleranseintervall til den nominelle dimensjonen på ±0,1 mm betyr at enhver del med tykkelse fra 9,9 til 10,1 mm anses som akseptabel.

Tolerances Intervals

3. Veggtykkelse og høyde:

Avhengig av 3D-utskriftsteknikken, bør tykkelsen på veggene være tykkere enn minimumsveggtykkelsen vist nedenfor, og høyden bør ikke overstige maksimumshøyden

Wall thickness and height

4. Overheng:

Ved 3D-printing legges lag på eksisterende materiale. Lagene som ikke ligger over eksisterende materiale kalles overheng. Avhengig av 3D-utskriftsmetoden vil overheng som er større enn visse grader trenge støtte.

Tolerances - Best Practice

5. Broer:

Broer forbinder vegger uten å trenge støtte når de er under maksimal lengde. For lengre bruer er det nødvendig å legge bruer.

Bridges connect walls without needing support

6. Klareringer:

I 3D-printing er det mulig å skrive ut hele funksjonelle sammenstillinger eller flere deler. Vi anbefaler å la det være 0,4 mm mellom komponentene.

7. Pregede og graverte detaljer:

Pregede og graverte skal ikke overskride maksimal dybde og bredde.

Embossed & engraved details

8. Pinnediameter:

Pinnefunksjoner bør ikke være tynnere enn dimensjonene nedenfor.

Pin diameter

9. Hull:

Minimumsdiametrene på hullene er nedenfor.

The minimumdiameters of holesare

10. Filoppløsning:

Når du lagrer en 3D-modell som STL, anbefaler vi å øke detaljnivået ved å bruke det fine alternativet i stedet for det grove. Fine STL-filer har jevnere overflater.

 File resolution

11. Tråder:

Unngå rektangulære tråder for å minimere stress. Vi anbefaler å bruke trapesformete gjenger og skruer. Minste trådstørrelse er 1 mm

Rectangular threads

VÅRE TJENESTER

HVA NORCK GJØR BEST

HVORFOR NORCK?

Access to Huge Production Capacity - Norck

Få tilgang til enorm produksjonskapasitet

I tillegg til Norcks egen produksjonskapasitet, har Norck tilgang til hundrevis av toppkvalitetsleverandører av platemetall, CNC-maskinering og 3D-utskrift over hele Europa og USA, noe som gjør den til en av de ledende digitale produsentene i verden.

 Creating Supply Chain

Reduser forsyningskjederisiko

Ved å samarbeide med Norck reduserer du effektivt risikoen for sjokk i leverandørkjeden, uforutsette forsinkelser, prissvingninger og kvalitetsproblemer, og øker dermed bedriftens robusthet når det gjelder outsourcing og leverandørkjeden.

Innovation at Work - Norck

Innovasjon på jobben

I tillegg til å være et kunstig intelligens utvidet digitalt produksjonsselskap, utvikler vi også ekstremt innovative produksjonsverktøy, inventar og selvfølgelig programvareapplikasjoner som RapidCAD, en svært intuitiv og innovativ nettbasert CAD-applikasjon.

Art artificial intelligent system

Kunstig intelligens utvidet

Norck samler og bruker tusenvis av datapunkter for å forsterke ingeniørene sine med et moderne kunstig intelligent system for bedre design og produksjonsmuligheter.

Green Driven - Norck

Grønn drevet

Norck oppfordrer sine partnere til å være karbonnøytrale, og gir karbonnøytrale leverandører prioritet fremfor ikke-konforme.

LÆR MER OM VÅRE MULIGHETER