Hopp til innholdet

Designveiledning for CNC-maskinering

Denne veiledningen vil hjelpe deg med å forberede CNC-bearbeidingsdelene dine for produksjon.

1. Hvorfor er det viktig å produsere?

Design for produksjon, kjent som DFM, sikrer at komponentene du designer kan produseres, noe som er avgjørende for outsourcing. Det bidrar til å redusere revisjoner og snuoperasjoner.

On-Demand CNC-produksjon, CNC-maskinering, fresing og dreietjenester

2. Oversikt

Materialvalg

Norck tilbyr et stort utvalg av CNC maskineringsmaterialer:

Materiale

Nøyaktighet (mm)

Metaller

Titanium

Rustfritt stål

Fortsatt legering

Messing

Kobber

Plast

Delrin (POM)

KIT

ABS

CPVC

Acetal

HDPE

LDPE

Polykarbonat (PC)

Polypropylen (PP)

PVC

PS

PSU

PPSU

PEI

KJÆLEDYR

PMMA

PTFE

Nylon

Avslutter

Vi tilbyr finishene nedenfor for dine CNC maskineringskomponenter:
- Montering
- Medrivende
- Pulverlakkering
- Polering

Teknikk for CNC-maskinering

CNC-maskinering angir forskjellige typer fabrikasjonsteknikker, men det refererer hovedsakelig til CNC-dreiing og CNC-fresing .

A. CNC-fresing:

CNC-fresing (Computer Numerical Controlled Milling) betegner en prosess som bruker et roterende instrument for å fjerne materiale fra et arbeidsstykke.

Vertical Milling

B. CNC-dreiing:

I motsetning til CNC-fresing , der det roterende objektet er instrumentet, roterer arbeidsstykket ved CNC-dreiing med høye hastigheter for å oppnå den nødvendige hastigheten for maskineringsoperasjonen. Ved CNC-dreiing holdes arbeidsstykket i en dreiebenk og spinnes i høye hastigheter.

Longitudinal Turning

Hvordan velge hvilken prosess som er mer praktisk for produktet mitt?

CNC dreiing brukes når ønsket form er sylindrisk eller konisk, mens CNC fresing brukes når ønsket form er flat.

Valg av materiale

Materialvalg er avgjørende for et produkts funksjonalitet og aspekt. Harde materialer som titan er mer stive, men vil ta mer tid å fremstille enn myke materialer, men maskineringskostnadene vil være høyere.

Former

I tillegg til materiale kan formen på delene påvirke prosjektkostnaden. Komplekse former er mer utfordrende å produsere enn primitive former.

En god løsning er å dele delen med komplekse former i flere deler. Hvis et komplekst hulrom er et must, kan wire EDM være best for gjennom alle hulrom, og EDM-bearbeiding for ikke-gjennom alle hulrom som i forming hulrom.

CNC Machining Design Guide Shapes

Nøyaktighet

Det er fabrikasjonens avvik fra designet. Fremstilt del kan ikke være identisk med 3D-modellen. designeren må legge til toleranser for aksept kalt toleranseintervall.

For eksempel er en plates tykkelse 10 mm, kalt nominell dimensjon. Å legge til toleranseintervall til den nominelle dimensjonen på ±0,1 mm betyr at enhver del med tykkelse fra 9,9 til 10,1 mm anses som akseptabel.

CNC Machining Design Guide Acuracy

Trange toleranser påvirker kostnadene for deler, og store toleranser kan påvirke funksjonene deres.

En god praksis er å analysere delers mellomrom og interferens for å bestemme de essensielle toleransene, og for ikke-funksjonelle funksjoner reduseres kostnadene ved å bruke store toleranser.

For eksempel, i toleransesystemet "ISO2768mk" er toleransen for en lineær dimensjon på 5 mm ±0,1 mm, som er en middels klasse. Amore grovtoleranse er ±0,05 mm, stor toleranse er ±0,3 mm.

Våre ingeniører kan analysere produktet ditt og foreslå den mest kostnadseffektive geometriske og dimensjonale toleransen (GD&T) i henhold til ISO- og ASME-standarder.

Maksimal størrelse

Vi kan produsere deler så store som:

Maximum Size

3. Hvordan oppnås produksjonsevne?

For å sikre at de utformede delene dine kan produseres, må du følge de beste praksisene for å forbedre produksjonsevnen og få produkter av høy kvalitet.

4. Hva er disse beste fremgangsmåtene?

Vegger

Vegger bør være mindre enn 0,5 mm for metall og 1 mm for plastdeler. Hvis tynne vegger er et must, kan metallplater være et bedre alternativ.

CNC Machining Design Guide Walls

Hulrom

Hulrom lages ved å fjerne materiale fra rådelene. På grunn av verktøyets lengde er dybdehulrommene begrenset til fire ganger bredden. Dype hulrom påvirker delkostnaden ettersom de tar lengre tid å produsere og krever spesialverktøy.

Firkantede hjørner

Et firkantet hjørne er skjæringspunktet mellom tre kanter i et hulrom. CNC-maskinering kan ikke produsere firkantede hjørner. Løsningen er å legge fileter til kantene, som vist nedenfor. Anbefalt radius må være 1/3 av hulrommets dybde eller større.

Hvis det ikke er mulig å legge til en filet, kan du bruke EDM- bearbeiding.

CNC Machining Design Guide Corners

En annen anbefalt løsning er å legge til hundebeinhjørner som vist nedenfor:

CNC Machining Design Guide Square Corners

Hjørner

Legg fileter til eksterne vertikale kanter resulterer i mindre spenningsakkumulering, sikrere for montering og mer estetisk.

Faser

Legg til avfasninger for å hjelpe med å montere deler og for å bryte skarpe kanter. Unngå å legge til avfasninger for alle skarpe kanter. Hos Norck vil vi bryte alle skarpe kanter med mindre annet er spesifisert.

CNC Machining Design Guide Chamfers

Underskjæringer

Underskjæringer er hulrom som generelt ikke er tilgjengelige og krever spesialverktøy, noe som resulterer i høyere kostnader. Vi anbefaler å dele delen i flere deler for å lette bearbeidingen.

Undercut

Funksjonshøyde

Den anbefalte høyden på en funksjon er fire ganger bredden.

CNC Machining Design Guide Feature Height

3D-profiler

3D-profiler er maskinert i henhold til 3D-modelldefinisjonen. Det er en kompleks form som tar tid å programmere og maskinere, noe som øker delens kostnad. Vi anbefaler å bruke enkle skjemaer i stedet hvis det er mulig.

Hull

Hulldybden kan nå 30 ganger dens nominelle diameter, i motsetning til hulrom.

Standarddiametrene på hull varierer fra 1 mm til 38 mm. Hull fra 0,05 til 1 mm er mulige, men kostnadene for deler vil øke.

Tråder

Vi tilbyr tapping fra #0-80 (ANSI) og M2 (ISO). Den anbefalte gjengedybden er tre ganger den nominelle diameteren.

VÅRE TJENESTER

HVA NORCK GJØR BEST

HVORFOR NORCK?

Access to Huge Production Capacity - Norck

Få tilgang til enorm produksjonskapasitet

I tillegg til Norcks egen produksjonskapasitet, har Norck tilgang til hundrevis av toppkvalitetsleverandører av platemetall, CNC-maskinering og 3D-utskrift over hele Europa og USA, noe som gjør den til en av de ledende digitale produsentene i verden.

 Creating Supply Chain

Reduser forsyningskjederisiko

Ved å samarbeide med Norck reduserer du effektivt risikoen for sjokk i leverandørkjeden, uforutsette forsinkelser, prissvingninger og kvalitetsproblemer, og øker dermed bedriftens robusthet når det gjelder outsourcing og leverandørkjeden.

Innovation at Work - Norck

Innovasjon på jobben

I tillegg til å være et kunstig intelligens utvidet digitalt produksjonsselskap, utvikler vi også ekstremt innovative produksjonsverktøy, inventar og selvfølgelig programvareapplikasjoner som RapidCAD, en svært intuitiv og innovativ nettbasert CAD-applikasjon.

Art artificial intelligent system

Kunstig intelligens utvidet

Norck samler og bruker tusenvis av datapunkter for å forsterke ingeniørene sine med et moderne kunstig intelligent system for bedre design og produksjonsmuligheter.

Green Driven - Norck

Grønn drevet

Norck oppfordrer sine partnere til å være karbonnøytrale, og gir karbonnøytrale leverandører prioritet fremfor ikke-konforme.