Hopp til innholdet

Designassistanse for sprøytestøping: Sikrer en perfekt komponent fra starten av

Sprøytestøpingens evne til å produsere komplekse deler raskt og økonomisk gjør den til en hjørnestein i produksjonen. For å utnytte prosessens fulle potensial kreves det imidlertid en gjennomtenkt tilnærming til design. Forglemmelser, enten de er funksjonelle eller estetiske, kan føre til kostbar omarbeiding av støpeformen, forsinkelser i produksjonen og til og med et produkt som ikke oppfyller markedets behov.

Det er her ekspertise innen Design for Manufacturability (DFM), spesielt tilpasset sprøytestøping, blir uunnværlig. Norck er mer enn en produksjonsleverandør - vi samarbeider med deg helt fra de tidligste konseptstadiene for å sikre at komponenten din er optimalisert for både produksjon og langsiktig suksess.

Når design og sprøytestøping kolliderer: Vanlige utfordringer

La oss se nærmere på noen av de vanligste designproblemene som kan føre til hindringer på veien:

 • Ujevn veggtykkelse: Ujevnheter i veggtykkelsen fører til indre spenninger, vridning, uforutsigbar krymping og synlige kosmetiske defekter som synkemerker.

 • Underskjæringer og kompleks geometri: Selv om støpeformene kan håndtere kompliserte former, krever funksjoner som underskjæringer ofte dyre glidebevegelser eller støpeformer i flere deler, noe som øker verktøyinvesteringene betydelig.

 • Utilstrekkelige trekkvinkler: Deler som er konstruert uten riktige trekkvinkler, risikerer å brekke når de støpes ut av formen, noe som kan føre til produksjonsstans og skade både delen og det kostbare verktøyet.

 • Uoverensstemmelse mellom materialer: Hvis du velger en plast som ser ut til å passe uten å ta hensyn til alle egenskapene (styrke, fleksibilitet, varmetoleranse, kjemisk bestandighet), kan det føre til katastrofale produktfeil etter at produktet er ute i verden.

 • Plassering av spjeld og ejektor: Dårlig plassering av sluser (der smeltet materiale kommer inn i formen) og ejektorer (som skyver delen ut) kan føre til synlige feil, svake områder eller stresspunkter.

Få et tilbud

Norck: Din partner for proaktiv, prosessorientert designstøtte

Ingeniørenes inngående kjennskap til sprøytestøping, som de har opparbeidet seg gjennom utallige vellykkede prosjekter, gjør det mulig for oss å veilede deg i produktutviklingen på en proaktiv måte:

 • Designgjennomgang i samarbeid: Vi venter ikke bare på ferdige modeller. Send inn designene dine tidlig, så identifiserer vi potensielle problemområder og tilbyr alternative løsninger for å sikre støpbarhet og produktytelse.

 • Simuleringsstøtte: Avansert programvare gjør det mulig for oss å modellere hvordan smeltet plast vil fylle formhulen, og forutse problemer som korte skudd (ufullstendig fylling), luftfeller, strikkelinjer på synlige steder og for store strømningsavstander som kan påvirke materialets integritet.

 • Materialanbefalinger: Vi hjelper deg med å navigere i det store utvalget av plastmaterialer, og sørger for at materialvalget ditt samsvarer med behovene for mekanisk styrke, varme- og kjemikaliebestandighet, krav til overflatefinish og eventuelle regulatoriske krav som er unike for din bransje.

 • Tilbakemeldinger om produserbarhet: Med utgangspunkt i vår interne produksjonserfaring foreslår vi designtilpasninger som reduserer syklustider, forenkler monteringen og eliminerer unødvendige sekundære operasjoner, noe som direkte betyr tids- og kostnadsbesparelser for deg.

 • Mer ennbare DFM: Norcks kompetanse omfatter både formdesign, produksjon og kvalitetskontroll. Dette brede perspektivet gjør oss i stand til å komme med designforslag som støtter hele produktets livssyklus, fra første lansering til langsiktig markedssuksess.

Reelle resultater: Hvordan DFM forvandler prosjekter

 • Produsent av medisinsk utstyr: I samarbeid optimaliserte vi en diagnostisk komponent for å eliminere synkemerker og oppnå strenge dimensjonstoleranser uten at det gikk ut over funksjonaliteten.

 • Innovatør av forbrukerprodukter: Redesignet et snap-fit-kabinett for å redusere variasjoner i veggtykkelsen. Dette forbedret estetikken, reduserte materialavfallet og forkortet syklustiden for sprøytestøpeformen.

 • Robotspesialist: Modifiserte et komplekst girhus for å sikre jevn utstøting, øke produksjonshastigheten, forhindre skader på delene og minimere slitasjen på støpeformen.

Få et tilbud

Designe med selvtillit og produsere med letthet

Ved å samarbeide med Norck om designassistanse for sprøytestøping oppnår du følgende fordeler:

 • Raskere tid til markedet: Du slipper den iterative prosessen med å lage prototyper, oppdage feil og revidere støpeformene, noe som fører til forsinkelser.

 • Reduserte kostnader: Smart design fra starten av forhindrer kostbare tekniske endringer senere i prosessen.

 • Deler av høy kvalitet: Oppnå deler som perfekt oppfyller dine funksjonelle krav og estetiske visjoner.

 • Pålitelig produksjon: Reduser risikoen for kvalitetsproblemer som kan føre til avbrudd, returer eller til og med skade varemerkets omdømme.

Oppfordring til handling

Ikke la designfeil avspore sprøytestøpeprosjektet ditt. Last opp 3D-modellen din og kontakt Norcks eksperter i dag. Sammen baner vi vei for et sømløst produsert og perfekt funksjonelt produkt.

Forrige artikkel Kvalitetssentrert CNC-bearbeiding: En guide for å unngå skjulte kostnader
Neste artikkel Effektiviser produksjonen: Rapid Sheet Metal Services